Subnavigatie

Teijin Aramid zet in op verjonging in de techniek

15 juli 2024

“Zeker de laatste tijd zijn we volop bezig om de technische dienst te verjongen.

Dat is belangrijk om ook in de toekomst continuïteit te kunnen blijven borgen binnen de afdeling en de productieafdeling optimaal te kunnen bedienen”, aldus Tony Dijksterhuis, teamleider maintenance bij Teijin Aramid. De technische dienst in Delfzijl bestaat in totaal uit 42 mannelijke collega’s die van alle leeftijden zijn.

Versterken
Het aantal leerlingen voor een technische opleiding loopt terug. Een goede samenwerking met relevante scholen is heel belangrijk. “Zo werken we aan een nieuwe samenwerking met het Alfa-college in Groningen. We onderzoeken hoe we elkaar in de toekomst nog beter kunnen versterken.”

TSOEI
Op het Alfa-college wordt onder andere de TSOEI-opleiding aangeboden: Technicus Service en Onderhoud Elektrotechniek en Instrumentatie. Teijin Aramid heeft nu voor de locatie Delfzijl vijf jonge technici aangetrokken en voor de locatie Emmen één. Deze collega’s volgen een werkleertraject. Dat betekent dat ze vier dagen hier werken en één dag in de week de TSOEI-opleiding op school volgen.

Mix
“Voor ons is het belangrijk om die jongere collega’s te blijven boeien en binden” zegt Tony. “Ze zijn heel enthousiast, maar hebben ook veel prikkels nodig. Die moeten we ze blijven bieden door te blijven investeren in opleidingen, trainingen en nieuwe gereedschappen. Ik vind het heel leuk om te zien hoe snel die jongens de techniek en de digitalisering oppikken. Daarbij nemen ze vaak de oudere collega’s mee die daar soms wat meer moeite mee hebben. Andersom zie ik dat de oudere generatie klaar staat om zijn kennis en ervaring te delen. Alles bij elkaar hebben we een heel mooie mix aan generaties in ons team. Ik ben ontzettend trots op dit team!”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?