Chemie Park Delfzijl BioBTX

BioBTX

BioBTX heeft als doel om technologie te ontwikkelen voor de productie van duurzame aromaten, zoals benzeen, tolueen en xyleen. Op deze manier dragen we bij aan een circulaire en duurzame chemische industrie. Wij geloven in het ‘kunnen’ en ‘zullen doen’.

Voor ons is afval een grondstof voor hernieuwbare chemicaliën. Er zijn natuurlijk uitdagingen aan deze nieuwe bouwstenen verbonden, maar voor ons is dat een kans om impact te maken. Wij grijpen dit graag aan om bij te dragen aan deze grondstoffentransitie.

Innovatie is onze passie. Wij willen bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering. We zien het afval om ons heen – zowel van plastic als overgebleven biomassa – als een kans om de impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd minder afhankelijk te worden van fossiele grondstoffen. Elke dag werken we met ons toegewijde team om deze doelen te bereiken.

Onze innovatieve technologie is de basis voor de eerste commerciële fabriek op het Chemie Park. Hier worden laagwaardige plastic reststromen omgezet naar hernieuwbare aromaten, bouwstenen voor de chemische industrie. Hiermee zet BioBTX een nieuwe stap in het chemisch recyclen en lopen we voorop in de transitie naar een circulaire chemische industrie. Emissies van CO2 en de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen worden hiermee sterk verminderd.

BioBTX is gevestigd in Groningen, Nederland.

Zie ook: BioBTX - Leader in Renewable and Biobased Aromatics
 

Vacatures
Zie Career - BioBTX  voor openstaande vacatures.

Vacatures

Contact

Wilt u meer weten?
Neem gerust contact met ons op.

Informatie aanvragen Bekijk website
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?