Subnavigatie

PEF van Avantium in matrassen van Auping

18 juli 2024 Avantium

Avantium kondigt een strategische samenwerking aan met de toonaangevende textielinnovators Auping, Monosuisse en Antex.

Deze samenwerking is gericht op de ontwikkeling van PEF-gebaseerde garens voor gebruik in matrassen voor Auping. Dit toont het brede potentieel van vezels en garens gemaakt van
Avantium’s PEF in verschillende toepassingsgebieden, en ondersteunt de introductie van PEF in het dagelijks leven van consumenten.

Comfort
Deze strategische samenwerking brengt de unieke kracht van elke partner samen. Avantium zal het voortouw nemen in de ontwikkeling, productie, levering en recycling van PEF. Antex en Monosuisse zullen zich richten op het creëren van garens op basis van PEF. Hun expertise staat garant voor hoogwaardige, veelzijdige materialen voor verschillende textieltoepassingen. Auping zal het ontwerp en de productie van matrassen met de PEF-gebaseerde stof testen. Deze matrassen zullen duurzaamheid met superieur comfort combineren.

Veelbelovernd
Auping volgt een circulair bedrijfsmodel en minimaliseert afval, vervuiling en verbranding van materiaal. Het doel is om in 2030 een volledig circulair productassortiment te hebben. Geert Doorslag, onderzoeker bij Auping, licht toe: “Als onderdeel van onze duurzaamheidsroadmap werken we continu aan het verminderen van onze milieu-impact en zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve, duurzame oplossingen voor onze producten. De eigenschappen van PEF-gebaseerde stoffen zijn uniek en veelbelovend om onze doelen op gebied van  duurzaamheid en circulariteit te behalen.”

Transformeren
Bineke Posthumus, Director Business Development van Avantium, zegt: “We zijn er trots op om samen te kunnen bouwen aan een duurzamere wereld. Dit weerspiegelt onze gedeelde toewijding aan het verminderen van de impact van textielproductie op het milieu. Door gebruik te maken van Avantium's baanbrekende technologie en de collectieve expertise van onze partners, zijn we klaar om het textiellandschap te transformeren.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?