Subnavigatie

Werken aan strategische projecten binnen Nobian Delfzijl

29 augustus 2024 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Sinds september 2023 is de afdeling Strategische Projecten van Nobian op de site actief.

“We zijn in het leven geroepen om de projecten omtrent elektrificatie, waterstof en energietransitie mogelijk te maken. We begonnen vanaf nul”, stelt Strategic Projects Lead Robert Ytsma. “Eerst hadden we alleen grote klussen. Inmiddels hebben we ook een planning, budget, overzicht en een team dat aan alle projecten binnen Nobian Delfzijl werkt.”

Verzamelen
Robert geeft aan dat daartoe op verschillende borden wordt geschaakt. “Je probeert overzicht te krijgen van de projecten en tegelijkertijd ben je bezig om je team te ontwikkelen en alle info te verzamelen op één plek. Dat hebben we in de eerste maanden opgezet. Je brengt structuur aan en nu zijn we bezig met de invulling en implementatie.”

Koppelen
Zo is er in relatief korte tijd een hechte, professionele groep gesmeed. Robert: “Nieuwe mensen, multidisciplinair, multicultureel met een sterke onderlinge samenhang. We hebben veel contact en de onderlinge cohesie is sterk. Wat we feitelijk doen is projecten opknippen in behapbare brokken. We koppelen aan elk project iemand die hiervoor verantwoordelijk is. Zo kunnen we relatief snel leveren en het tempo vasthouden.”

Expertise
Want er staat veel op stapel. Dat loopt uiteen van de realisatie van een waterstoffabriek tot en met de bouw van twee nieuwe, elektrisch aangedreven zoutfabrieken. “Zo kent elk onderwerp heel veel deelaspecten, waarmee wij druk mee bezig zijn. Onze afdeling levert de technische en functionele expertise aan de centrale Nobian-organisatie. Zo ontlasten wij de reguliere organisatie in Delfzijl, zodat zij zich kunnen focussen op de lopende operatie. Ik vind dat we hier een mooie samenwerking hebben opgebouwd.”

De plannen voor Delfzijl
Delfzijl speelt in de plannen van Nobian een belangrijke rol. Elektrificatie van de zoutproductie middels de bouw van twee elektrisch aangedreven zoutfabrieken is een voorbeeld. Daarnaast zet Nobian in op groene waterstof en het verder uitbouwen van die waardeketen. Het derde aspect betreft de energietransitie met de ondergrondse opslag van energie. De beschikbaarheid va pekel speelt hierbij een belangrijke rol.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?