Subnavigatie

“… het veiligheidsrendement is hoog en de stop verloopt efficiënter”

11 september 2024 Nobian Salt

Nobian zet digitale mangatwacht in bij laatste stop zoutfabrieken

Tijdens een recente stop zette Nobian de digitale tegenhanger van de traditionele mangatwacht in. Daartoe werd Visics ingeschakeld. “Wij leveren 24/7 digitaal toezicht op besloten ruimtes. Dat doen we door middel van camera’s, een registratiesysteem en een directe communicatielijn via een intercom”, legt Raymond Schrijvers van Visics uit. “Twee medewerkers houden op twee grote schermen elk twaalf besloten ruimtes in de gaten.”

In het veld
Alle betredingen en werkzaamheden in de besloten ruimtes worden vastgelegd. Veiligheidskundige Rachid Loukili: “We willen en moeten weten wat er gebeurt en hoe er in het veld met veiligheid wordt omgegaan. Bij een groot aantal besloten ruimtes is dit een ideaal systeem. Het onderlinge contact is goed, het veiligheidsrendement is hoog en de stop verloopt efficiënter. We hadden anders meer dan twintig mangatwachten moeten inzetten.”

Aanpassen
Het effect was ook merkbaar. Aanvankelijk werden tijdens de stop nog diverse kleine ‘overtredingen’ geconstateerd. Rachid: “Dat ging vooral om het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dankzij de digitale mangatwacht werd dat direct duidelijk en spraken we de mensen hier meteen op aan. Je zag dat mensen er daarna rekening mee hielden en hun gedrag aanpasten. Uiteindelijk kwam dat de veiligheid ten goede.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?