Subnavigatie

Robert de Vries gekozen tot Noordelijke Techniekheld

23 september 2024 Nobian Salt Teijin Aramid

Twee van de drie finalisten voor de titel ‘Techniekheld van het Noorden’ waren afkomstig van Chemie Park Delfzijl.

“Voor Robert, een doorzetter en nuchtere noorderling, is techniek sexy. De oorzaak van een probleem kennen, is voor hem een voorwaarde voor de oplossing. En Robert wil graag jongeren inspireren om voor techniek te kiezen.” Voor de jury van het congres Eemsdeltavisie24 waren dit redenen om Robert de Vries, senior technicus Rotating bij Zout, uit te roepen tot Noordelijke Techniekheld 2024.

Krabben
Hij voert bij Nobian Zout onderhoud uit aan roterende delen, zoals pompen, compressoren, centrifuges en apparatuur met lagers en assen. Hij ziet het als zijn hoofdtaak om de fabriek netjes te laten draaien en storingen te verhelpen. “Hoe complexer hoe beter. Hoe ingewikkelder hoe mooier. Hoe meer wij ons achter de oren moeten krabben, hoe beter het is”, aldus Robert. Naast het bieden van een oplossing vindt Robert het belangrijk om bij een storing, samen met collega’s, tot de kern van het probleem door te dringen: ‘waarom’ trad de storing op.

Diepere gedachtes
De Techniekheld speelt met zijn gedegen kennis en vaardigheden en door sterke prestaties een wezenlijke rol speelt in de industrie én is tegelijkertijd een voorbeeld en inspiratie is voor collega’s, voor een nieuwe generatie technici en daarmee voor het onderwijs en de samenleving. Robert begeleidde recent twee leerlingen en enkele nieuwe monteurs bij een grote klus aan een centrifuge. “Je gaat met z’n allen op zoek naar de diepere gedachtes van een machine. En wat is er dan mooier om de kneepjes van het vak te leren van ervaren monteurs. Fantastisch.”

Interactie
In de finale bond Robert de ‘strijd’ aan tegen Jeroen Kroes (Omgevingsdienst IJsselland - op de foto rechts) en Arjan Poortman van Teijin Aramid, eveneens op Chemie Park Delfzijl (links op de foto).  “We hebben hier bij Teijin Aramid op de site, naast ons laboratorium, diverse kleine labs per fabriek. Hier monitoren en analyseren we rechtstreeks de processen en producten. Dan gaat het niet alleen om de uitkomsten van die analyses, maar ook om het beargumenteren hiervan. Die combi van handen en hoofd maakt het interessant en dynamisch. We hebben veel interactie met Productie, Technische Dienst en Technologie.”

 

Eemsdeltavisie wordt mogelijk gemaakt door Chemie Park Delfzijl, Chemport Europe, Groningen Seaports, Industrielinqs, Maak het en Samenwerkende Bedrijven Eemsregio.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?