Subnavigatie

“Deze stop is twintig procent groter dan de vorige”

1 oktober 2024 Teijin Aramid

In het voorjaar van 2025 vindt de grootste stop ooit bij Teijin Aramid op Chemie Park Delfzijl plaats

De voorbereidingen zijn in volle gang en staan onder leiding van stopmanager Patrick Kerstholt. “Deze stop is 20 procent groter dan de vorige. De gehele fabriek van Teijin Aramid gaat stop van april tot eind juni. Het duurt 12 en een halve week. We zijn daarom al een tijdje bezig om extra product te maken en op te slaan, zodat we onze klanten kunnen blijven beleveren.”

Opknippen
In de stop worden 5000 klussen uitgevoerd. Patrick: “Het is een reguliere onderhoudsstop met heel veel modificaties. De beheersing van zo’n grote stop zit in het opknippen van de werkzaamheden in kleine stukjes. Daarvoor zoeken we in de planning uit welke werkzaamheden tegelijk kunnen plaatsvinden, zodat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Het is heel veel werk. Ik denk dat het voor Noord-Nederland de grootste stop is.”

Schoon
Voordat er kan worden gesleuteld, wordt de hele fabriek schoon en veilig opgeleverd. Een proces dat drie weken tijd in beslag neemt. “We hebben de fabriek in meerdere secties opgedeeld en heel veel tijd gestoken in het maken van werkinstructies en procedures. Alle risico’s zijn in kaart gebracht en zijn we alle processen opnieuw langsgelopen. We willen er zeker van zijn dat de fabriek schoon wordt opgeleverd.“

Extra tourniquet
Veel aandacht gaat uit naar het minimaliseren van overlast voor de omgeving en de omliggende bedrijven. “Er komen veel mensen en materiaal. We reguleren transportbewegingen, er komen extra parkeerplekken bij de hoofdingang, een extra tourniquet en aparte looproutes. Met Security zorgen we dat de pasjes voor de stopmedewerkers op tijd klaarliggen.”

Verhogen
De stop gaat bijdragen aan het optimaliseren en verhogen van de productie na de laatste uitbreiding. “We willen een nog stabielere productie en blijven werken aan een nog veiliger plant”, besluit de stopmanager.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?