Subnavigatie

Afnameovereenkomst voor PEF tussen Avantium en Plastipak

10 oktober 2024 Avantium

Plastipak zal het 100% plantaardige, recyclebare polymeer PEF afnemen van Avantium's FDCA Flagship Plant voor gebruik in drank- en voedselverpakkingen in de Verenigde Staten.

Plastipak, een wereldleider in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, harde kunststofverpakkingen voor de voedingsmiddelen, dranken en consumentenproducten, was het afgelopen jaar actief betrokken bij het evalueren van de toepassing van PEF van Avantium. Het bedrijf heeft met succes de verbeterde prestaties van PEF in éénlaags- en meerlaagsflessen aangetoond.

Gespitst
Plastipak gaat nu het gebruik van PEF in voedsel- en drankverpakkingen op commerciële schaal in de Verenigde Staten verder valideren. Matthew Franz, Chief Operating Officer bij Plastipak Packaging: “Wij zijn erop gespitst om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. PEF helpt ons bij het realiseren van onze strategie om duurzame en innovatieve materialen en producten op de markt te brengen.”

Uitbouwen
Tom van Aken, CEO van Avantium: “We zijn verheugd met het succes van deze samenwerking, waardoor PEF beschikbaar is voor monolayer en multilayer verpakkingen voor dranken en voedingsmiddelen in de Verenigde Staten. Met deze afnameovereenkomst kan Avantium de PEF-waardeketen verder opschalen en uitbouwen.”

Maatstaven
PEF voldoet inmiddels aan één van de meest geaccepteerde maatstaven voor het beoordelen van recyclebaarheid in plastic verpakkingen. Het heeft superieure barrière-eigenschappen, verlengt de houdbaarheid van voedingsmiddelen en dranken, heeft het een hogere mechanische sterkte waardoor minder materiaal nodig is, en verbruikt minder energieverbruik dankzij een lagere verwerkingstemperatuur.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?