Subnavigatie

Overeenkomst Nobian en Brenntag over low carbon natronloog

17 oktober 2024 Nobian MEB

Nobian en Brenntag hebben een langetermijnovereenkomst gesloten voor de levering van ISCC PLUS gecertificeerde natronloog. Dit versterkt het partnerschap tussen beide bedrijven en toont hun betrokkenheid om low carbon (fossielvrije) producten op de markt te brengen.

Gecertificeerd  
Brenntag, een wereldwijde marktleider in de distributie van chemicaliën, zal het low carbon natriumhydroxide van Nobian distribueren aan zijn klanten in Nederland en België. Nobian produceert ISCC PLUS gecertificeerde natronloog in Delfzijl en Rotterdam op basis van 100% hernieuwbare energie uit wind- en zonne-energie. 

Stimuleren 
Markus Mingenbach, Senior Vice President Chlooralkali en Chloormethanen: "We zijn zeer verheugd om ons partnerschap met Brenntag verder te versterken. Zij zijn een van onze grootste distributiepartners en deze overeenkomst is daarom een geweldige kans om duurzaamheid in de hele waardeketen verder te stimuleren. Bij Nobian zetten we ons in om aan de groeiende vraag naar low carbon producten te voldoen en onze klanten te helpen hun CO₂-voetafdruk te verkleinen, wat onze ambitie om 'Samen groener te groeien' aantoont." 

Vormgeven
Nicolas Lehmann, Regional President Brenntag Essentials EMEA West bij Brenntag: "Duurzaamheid staat centraal in onze bedrijfsactiviteiten. Wanneer er zakelijke kansen ontstaan, grijpen we die met beide handen aan en handelen we vastberaden. Dit doen we in het belang van onze klanten, het milieu en Brenntag. We zijn trots op onze rol in het vormgeven van de toekomst van de industrie." 

Fundamenteel 
Deze overeenkomst is een unieke kans voor beide bedrijven om een grootschalige distributie van low carbon  natriumhydroxide in de chemische waardeketen mogelijk te maken. Bij Nobian en Brenntag is duurzaamheid een fundamenteel onderdeel van hun strategie en beide bedrijven zetten zich in om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door essentiële low carbon chemicaliën aan klanten te leveren. 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?