Subnavigatie

DGR viert 10 jarig bestaan

22 oktober 2024 Dutch Glycerin Refinery

“We hebben een open dag voor alle medewerkers en hun partners gehouden. Het was een hele leuke dag in de plant”, vertelt plant manager Peter Hol.

Tien jaar geleden werd BioMCN opgesplitst in de methanolfabriek en de glycerine-installatie. Dat was de start van DGR, Dutch Glycerine Refinery. “Wij maken de ruwe glycerine, die ongeveer 80% zuiver is, zo goed mogelijk schoon. Daardoor heft onze glycerine een zuiverheid van 99,5%”, vertelt Peter. In 2016 werd DGR gekocht door Musim Mas, een grote palmolieproducent uit Indonesië. “Dat was voor ons het startpunt om kwalitatief te gaan bouwen aan ons product. We kregen het Koosjer-certificaat en zijn inmiddels ook food-gecertificeerd. Dat heeft onze markt enorm verbreed.”

Grote organisatie
En hoe kijkt DGR naar de toekomst? “Verdere optimalisatie van het proces”, meldt de plant manager. “De wetgeving met betrekking tot plantaardige olie als restproduct van biodiesel verandert wereldwijd. Dat is belangrijk voor ons, want wij leveren veel aan het buitenland. Dan is het fijn dat een grote organisatie als Musim Mas, die de hele productieketen in eigen beheer heeft, achter je staat. Met het certificaat van de Round Table for Sustainable Palm Oil garandeert Musim Mas dat er voor het winnen van palmolie geen ontbossing plaatsvindt. Het beste wat ons is overkomen is onderdeel worden van Musim Mas.”

Toepassingen
Glycerine wordt in heel veel producten verwerkt. Zo zit het in voedsel, in farmaceutische producten, in cosmetica. Peter: “Vaak wordt het als vochtinbrenger gebruikt in  cosmetica, maar we leveren bijvoorbeeld ook onze glycerine in hondenkauwstaven verwerkt. Het wordt ook als zoetmaker gebruikt, maar ook voor de textuur toegepast. Het zit zelfs in antivries en in textiel als weekmaker.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?